Enostavna in elegantna: bob oz. paž pričeska

images (3)

Bob oziroma Paž pričeska je ena izmed tistih pričesk, ki jo lahko oblikujete za vsakodnevne podvige ali za večerna druženja. Dolgi in negovani lasje so že od nekdaj simbol ženstvenosti in nežnosti, medtem ko je bob pričeska simbol seksapila in neodvisnost ženske.

Pričeska je nastala leta 1909. Ženske so tisti čas bile potlačene in so svoje lase skrivale pod pokrivali. Veliko število in raznolikost pokrival je predstavljalo osebnost, katero so ženske takrat le na ta način lahko izrazile. Prvo desetletje 20. Stoletja je prineslo izgubo teh pokrival in hkrati objestno striženje las. Ravno iz tega razloga lahko govorimo o pomembnosti bob pričeske.

Bob pričeska odgovarja vsem oblikam obraza. Raznovrstne različice pričeske omogočajo prilagajanje vsem priložnostim. Dolžina las in pričeske pa variira od ušes do ramen. Pravilo, ki obstaja je, da koliko je obraz daljši, tem krajša se naredi bob pričeska. Podolgovatim obrazom bo najbolj pristala bob/paž pričeska s frufrujem, okroglemu obrazu pa pristaja paž s prečo na strani.

 kratka-asimetrične-paž-pričeska

Če ste se zmeraj želele postriči in vas je bilo strah odstraniti svoje prelepe dolge lase, je sedaj čas, da vam razbijemo ta strah. Kakor smo že na začetku omenili, da niso samo dolgi lasje izraz ženskosti in lepote, je tudi paž pričeska simbol seksapila in ženskosti. Res je, obstaja mit, da imajo moški radi samo dolge lase. Njihov okus se razlikuje, kakor se razlikuje tudi vaš, drage dame. Kakor nekatere imate rade brado pri moškem, je druge nimajo.

Poglejte samo koliko je slavnih nosilk bob/paž pričeske. Tudi Beyonce je postrigla svoje dolge skodrane lase in izbrala pravo bob pričesko zanjo.

Beyonce-paž-pričeska

To pričesko je izjemno lahko vzdrževati, ampak le, če je pravilno postrižena. Bob pričesko lahko imate tudi, če so vaši lasje tanki. Enako bo izgledala tudi, če imate valovite lase ali celo rahlo skodrane. Vseeno pa obstajajo nekatera pravila, ki se jih je potrebno držati. Najprej razdelimo klasično bob/paž pričesko na tri vrste: kratka, dolga in asimetrična.

Kratek bob je odličen izbor za tanke lase. Ne priporoča pa se za goste lase. Odličen izbor je, če želite ohraniti mladosten izgled in ga zato za pomlajevanje kombinirate s frufrujem. Paž je mogoče nositi polikan ali razmršen, kar je odlično, če se vam mudi in nimate časa za urejanje pričeske. Trik z malo pene za lase in rahlo mečkanje s prsti vam bo v nekaj sekundah naredit razmršeno pričesko. Opozarjamo pa vas, da kratka bob/paž pričeska zahteva redno striženje, zato je nikar ne zanemarite.

razmršena-paž-pričeska

kratka-bob-paž-pričeska

classic-bob-hairstyles-for-new-summer-5

valovit-paž

Dolga bob/paž pričeska je za dame, ki želijo spremembo in se ne želijo odreči svojim dolgim lasem. Ena izmed znanih takšnih je Jennifer Aniston, ki je izbrala ravno dolgi bob in zadela v polno. To je pričeska, ki jo lahko zagotovo nosite vse. Ni zahtevna za vzdrževanje, lahko jo nosite spuščeno ali v čopu, skodrano ali ravno… kakor vam srce poželi.

jennifer-aniston-paž-daljši

daljši-paž-bob

Asimetrični bob izberite, če se ne morete odločiti ali želite imeti krajše lase ali malo daljše, ravne ali valovite… Super je tudi v kombinaciji s polikanimi ali nakodranimi in razmršenimi lasmi. V teoriji se asimetrični paž ne sklada s frufrujem, razen, če imate v načrtu tudi frufru postriči asimetrično. Predlagamo, da se potem odločite za obliko daljšega frufruja, ki gre na eno stran.

asimetrični-bob-paž

rihanna-paž

Že razmišljate o striženju? Kar pogumno. Lasje zrastejo. Nekaterim prej, nekaterim počasneje, ampak tudi če postrižete svoje dolge lase, bodo vam čez eno leto ponovno zrasli na vašo želeno dolžino. Za hitrejšo rast lahko lase negujete tudi z ricinusovim oljem. In ne bojte se sprememb!

FOTO: sminkerica.com
Priredil: TP PRODUCTiON

Dodaj odgovor

VŠEČKAJ FRIZERSTVO MILI NA FACEBOOK-u

© Frizerstvo Mili 2020
Vse pravice pridržane. Spletne strani Tadey Premusic.